Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

En­sim­mäi­nen kesätyö jättää pysyvän muis­ti­jäl­jen

Erityisen hyvin kesätyö onnistuu, jos nuoren luottamus tulevaisuuteen vahvistuu.

Raahesali edustoineen täyttyi eilen tulevista työntekijöistä, jotka kävivät jo perinteisillä Tsäänssi-messuilla kuulemassa, miltä työelämä näyttää tulevalla vuosikymmenellä. Samalla oli mahdollista tutustua kesätyötarjontaan ja saada apua ansioluettelon koostamiseen.

Ensi kesänä nuorille näyttäisi olevan kesätöitä tarjolla edellisiä kesiä enemmän, arvioi avoimia työpaikkoja listaava Duunitori Oy. Kesäpestien haku on nyt käynnistynyt ja eniten vapaita paikkoja on tarjolla nimenomaan tammi-maaliskuussa.

Suurin osa kesätyöpaikoista on tarjolla 18 vuotta täyttäneille, mutta toivottavaa olisi, että työtä tarjottaisiin myös nuoremmille. Nuorelle ensimmäinen kesätyö on merkittävä asia, josta jää muistijälki koko loppuelämäksi. Siksi ei ole samantekevää, minkälaiseksi kokemus muodostuu.

Sen lisäksi että ensiaskeleet työelämässä ovat nuoruuteen ja itsenäistymiseen kuuluvia elämänkokemuksia, oppii kesätyöntekijä samalla taitoja, joita työelämässä tarvitaan tehtävästä riippumatta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.