Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

En­si­re­kis­te­röin­te­jä tehdään tänäkin vuonna vähän

Yritysten autohankinnat kannattelevat uusien autojen kauppaa. Yksityisille kelpaavat puolestaan uudehkot vaihtoautot.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan autojen ensirekisteröintien määrä kasvaa tänä vuonna hieman viime vuoden ennätyksellisen heikoista lukemista, sillä autojen tuotantoa viime vuosina vaivannut komponenttipula on väistymässä ja kasvaneet tilauskannat purkautuvat kuluvan vuoden aikana.

Ensirekisteröintien määrän ennakoidaan kuitenkin jäävän Suomessa noin 85 000 henkilöautoon, mikä tarkoittaisi jo toista peräkkäistä alle 90 000 auton rekisteröintivuotta.

Lähivuosien ensirekisteröintinäkymät ovat synkät, sillä uusien asiakastilausten määrät ovat jäämässä tänä vuonna noin puoleen pitkän aikavälin keskiarvostaan. Jo useamman vuoden ajan jatkuneen heikon kysynnän takia vaihtoautokantaan muodostuu pulaa tuoreehkoista vaihtoautoista.

Kun autoja on vuosina 2000–2020 on rekisteröity vuosittain keskimäärin 121 000, viime vuosien 80 000–90 000 auton ensirekisteröinnit tuovat kantaan selvästi vähemmän uusia autoja.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe