Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Etätyö tar­koit­taa usein jat­ku­vaa valp­paut­ta, jonka pit­kä­ai­kais­vai­ku­tuk­sia ei vielä tiedetä – jos ajatus tak­kui­lee, kyse voi olla aivojen yli­kuor­mi­tuk­ses­ta

Aivotutkija Anne Remeksen mukaan keskittymiskyvyn laskiessa kannattaa asia ottaa rohkeasti esille työterveydessä.

Ilmoituksia kilahtelee tietokoneen näytölle, palaverista toiseen vaihdetaan nappia painamalla ja työaika liukuu huomaamatta yli. Etätyöaika on tuonut omia piirteitään työelämään ja neurologian professori Anne Remeksen mukaan etätyön vaikutukset aivoihin nähdään kokonaisuudessaan vasta kymmenien vuosien päästä

Jatkuva valppaana olo kuormittaa aivoja. Remeksen mukaan aivojen ylikuormitus voi aiheuttaa esimerkiksi keskittymisvaikeuksia.

– Etätyön piirteet eivät yleensä ole optimaalisia aivoille. Etätyöstä puuttuu usein luonnolliset tauot ja jaksotus, esimerkiksi palaverista siirtyminen toimistolla toiseen paikkaan antaa aivoille hetken hengähdystauon.

Remeksen mukaan kannattaa kiinnittää huomiota omaan keskittymiskykyyn. Myös muistamisessa voi esiintyä vaikeuksia, sillä tietoa ei sisäistä kuormittuneena tehokkaasti. Jatkuva stressi ja aivojen ylikuormitus voi johtaa myös esimerkiksi uniongelmiin ja lopulta myös loppuun palamiseen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.