Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keu­des­ta päätös Sii­ka­joen ran­ta­syö­py­mien tark­kai­lu­vel­voit­teen jat­ku­mi­ses­ta – ­vel­voi­te ei koske vuoden 1990 jälkeen ra­ken­net­tu­ja ra­ken­nuk­sia

Lamujoen ja Siikajoen rantatilojen osalta rantavyörymien tarkkailu jatkuu, mikäli Vaasan hallinto-oikeuden tekemästä päätöksestä ei valiteta ja valitus johtaisi päätöksen muuttumiseen korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Siikajoki ja Siikalatva

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus on aluehallintovirastoon 17. elokuuta 2015 saapuneella ja sittemmin täydentämällään hakemuksella hakenut Siikajoen vesistön säännöstelyä koskevan päätöksen rantasyöpymien tarkkailua, rantojen suojaamista, rantasyöpymien korvaamista sekä uuden hakemuksen jättämistä koskevien lupamääräysten kumoamista Siikalatvan ja Siikajoen kunnissa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto hylkäsi hakemuksen kesäkuussa 2020 ja määräsi luvan haltijan selvittämään ilmoitetut rantasyöpymät ja laittamaan erillisenä hakemusasiana vireille korvaus- ja toimenpide-esityksen.

Ely-keskus valitti päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen. Vaasan hallinto-oikeus on 28. marraskuuta antanut ratkaisunsa tehtyyn valituksen.

Hakemusasian kuulemisvaiheessa on annettu lukuisia muistutuksia, joissa asianomaiset rannanomistajat ovat esittäneet muun muassa rannan suojaamista ja vyörymävahinkojen korvaamista koskevia vaatimuksia. Rannan syöpymisiä on todennettavasti edelleen tapahtunut. Erimielisyyttä on hakijan ja muistuttajien kesken ollut rantasyöpymien aiheuttajasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe