Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Henri Yli­kul­ju kan­nus­ti seis­ka­luok­ka­lai­sia su­vait­se­maan: "A­ja­tel­kaa omilla ai­voil­lan­ne"

Hyvinvointiohjaaja Henri Ylikuljulla oli tärkeää sanottavaa Vihannin yläkoulun seitsemäsluokkalaisille. Yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja erilaisuuden viesti meni perille, vallankin kun Ylikulju avasi nuorille omaa tarinaansa. Tärkein viesti oli ajatella itse, ei joukon mukana, ja olla hyvä tyyppi.

Antinkankaan koulun hyvinvointiohjaaja Henri Ylikulju sai mahtumaan yhteen oppituntiin niin lakiin pohjaavaa asiaa yhdenvertaisuudesta, kuin omaa elämäntarinaansa. Vanhoillislestadiolainen tausta ja seksuaalivähemmistöön kuuluminen antavat pontta Ylikuljun viestille, sillä hän tietää mitä on kuulua vähemmistöön, olla erilainen – ja silti olla kuin kuka tahansa hyvä tyyppi.

– Kun otamme valokuvia vaikkapa luonnossa, kiinnitämme huomiota aina johonkin erilaiseen ja erityiseen. Erikoinen vänkkyrä puu tai erityisen hieno auringonlasku saa meidät ottamaan kuvia. Erilaista ihaillaan luonnossa ja minusta me olemme osa luontoa, mutta miksi erilaista ihmistä vieroksutaan? Mehän olemme kaikki erilaisia ja se on mahtavuus tässä maailmassa, Ylikulju sanoi.

Toisenlaisiin ja ärsyttäviin ihmisiin suhtautumiseen Ylikuljulla oli tarjota hyvä vinkki: älä haaskaa energiaasi ahdistumalla ja rasittumalla ihmisestä, josta ei pidä tai joka edustaa jotakin toista ääripäätä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.