Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä määräaikainen Raahen Seutu 2 kk 34,90 euroa

Hopea ei ole häpeä vaikean ko­ro­na­vuo­den kisassa

Raahen Seutu on Suomen toiseksi paras paikallismedia kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.

Raahen Seutu sai tämän vuoden kisassa kiitosta siitä, että se ottaa napakasti kantaa oman alueensa tapahtumiin ja avaa lukijalle ansiokkaasti journalismin tehtävää yhteiskunnassa.

Voitto meni toiselle Kaleva Median lehdelle, Koillissanomille.

Uutismedian liitto, aikaisemmin Sanomalehtien Liitto, palkitsi vuoden parhaat kaupunki- ja paikallismediat virtuaaligaalassa torstaina 12.11.

Päätoimittaja Nina Tuomikoski huomauttaa, että palkinto myönnettiin lehdelle poikkeuksellisena aikana.

– Tämä vuosi on haastanut työyhteisöä ja perinteisiä tapoja tehdä sisältöä. Korona on värittänyt koko uutisvuotta.

Kulunut vuosi on tarkoittanut Raahen Seudulle isoja harppauksia myös digitaalisesti, sillä verkkoilmaisua on kehitetty jatkuvasti viime vuoden marraskuusta lähtien, jolloin Raahen Seudun verkkosivut uusittiin ja verkko muuttui maksulliseksi tilaajasisällöksi.

– Viime vuonna Raahen Seudun verkkosivuilla ylitettiin 3,2 miljoonan sivulatauksen rajapyykki, tänä vuonna menee 5 miljoonaa sivulatausta rikki, Tuomikoski kertoo.

Paperilehden ja verkon sisältävä yhteistilaus on edelleen pelkkää digitilausta suositumpi. Parhaimman hyödyn lukija saa käyttämällä molempia.

Kansallisen mediatutkimuksen mukaan painetulla Raahen Seudulla on tänä vuonna ollut lukijoita keskimäärin 18 600. Lukijamäärä on ollut 4,5 prosentin kasvussa.

– ­Se ilahduttaa aikana, jolloin lehti joutuu kamppailemaan lukijoiden ajankäytöstä entistä kovemmin sosiaalisen median ja eri suoratoistopalvelujen kanssa, sanoo Tuomikoski.

Hänen mukaansa kiinteä lukijasuhde kertoo paikallislehtien erityisluonteesta.

– Paikallislehti toimii ympäristössään yhteisön rakentajana erityisesti kiinnostavalla sisällöllään, olipa lukijan käyttöliittymä sitten paperilehti, läppäri tai kännykkä.

– Paikallislehtien toimittajat ovat yleensä itsekin näkyviä ja laajasti verkostoituneita ihmisiä omalla paikkakunnallaan. He ovat konkreettisesti lähellä lukijaa ja helposti lähestyttäviä. He tietävät mikä lukijaa kiinnostaa ja mistä paikkakunnalla juuri nyt puhutaan. Sitä kautta syntyy sisältöä, josta lukija on valmis myös maksamaan, Tuomikoski sanoo.

Haasteista suurin on hänen mukaansa nuorien tavoittaminen ja sitouttaminen lukijoiksi.

Kerran viikossa ilmestyvien tilattavien lehtien sarjan voitti Sydän-Satakunta. Toisen sijan sai Kaleva Median Rantalakeus.

Video: Vesa Joensuu
Fakta

Raahen Seutu

Raahen Seutu on perustettu vuonna 1919.

Lehti ilmestyy kolme kertaa viikossa paperiversiona. Verkkolehteä päivitetään joka päivä useaan kertaan.

Viime vuonna Raahen Seudun verkkosivuilla ylitettiin 3,2 miljoonan sivulatauksen rajapyykki. Tänä vuonna menee rikki 5 miljoonaa sivulatausta.

Kansallisen mediatutkimuksen mukaan painetulla Raahen Seudulla on lukijoita keskimäärin 18 600, ja lukijamäärä on ollut 4,5 prosentin kasvussa.

Raahen Seutu on palkittu lukuisia kertoja lehtikisassa. Raahen Seutu palkittiin sarjansa parhaana 2015 ja hopealla vuonna 2017. Kaikkiaan palkintoja on kertynyt reilusti yli 20.

Kilpailunumero ilmestyi ystävänpäivänä eli 14.2.2020. Lisäksi raati tarkkaili verkkolehteä syksyn aikana.