Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Kolumni
Tilaajille

Huo­len­ai­hei­ta Han­hi­ki­vel­tä?

Mitä nyt? Onko Pyhäjoen kunta kriisissä? Miten käy, kun kuntaan tehdään uusi koulu ja liikuntahalli? Romahtavatko verotulot? Mitä tapahtuu Hanhikiven alueelle? Viimeisen viikon aikana olen saanut vastata samoihin kysymyksiin. Milloin kysyjänä on ollut toimittaja, milloin Pyhäjoen tai naapurikunnan asukas.

Osan kysyjien taustalta löytyy aito huoli, osan vahingonilo, osan skandaalinnälkä. Erään eteläsuomalaisen toimittajan kysymykset olivat kuitenkin pysäyttävimpiä. ”Eikö harmita, että olette tekemässä uutta koulua nyt kun hanke päättyy? Entä sitten liikuntahalli, tuliko tehtyä virhepäätös nykytilanne huomioiden?” Vasta yhden hengenvedon jälkeen uskalsin vastata. ”Pyhäjoen lapset saavat upean koulun, ei harmita, päinvastoin, olen innoissani. Uusi koulu rakennettiin, kun entisen käyttäjät kärsivät sisäilmaongelmista. Uusi liikuntahalli päätettiin rakentaa, kun vanhan peruskorjauskustannukset ylittivät sen rajan, että korjaaminen ei ollut mielekästä. Lisäksi korjaus olisi jättänyt ilmaan ison kysymysmerkin onnistumisesta. Pyhäjoella tarvitaan koulua ja liikuntahallia. ”Toimittajan äänestä kaikui aito pettymys, kun en suostunut julistamaan suruaikaa Pyhäjoen kunnalle. Onneksi hänen valmiiseen tarinaansa löytyi lopulta sopivampi haastateltava.