Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

HYB­RIT-hank­keel­le on myön­net­ty EU:n in­no­vaa­tio­ra­has­tos­ta yh­teen­sä 143 mil­joo­naa euroa

SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteinen HYBRIT-hanke on nyt virallisesti saanut Euroopan unionin tukipäätöksen yhtenä seitsemästä innovaatiorahaston tukemasta innovatiivisesta hankkeesta. Hanke saa yhteensä 143 miljoonaa euroa tukea teollisen ja kaupallisen mittakaavan demonstraatioon fossiilivapaan arvoketjun luomiseksi vetypohjaisen raudan ja teräksen valmistukseen kaivokselta fossiilivapaaseen teräkseen.

EU:n innovaatiorahasto on yksi maailman suurimmista rahoitusohjelmista sellaisten innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden edistämiseksi, jotka auttavat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä. Euroopan unioni investoi yhteensä yli 1,1 miljardia euroa seitsemään hankkeeseen, jotka kattavat laajan valikoiman keskeisiä toimialoja Euroopan teollisuudesta ja energiasektorilta (kemikaalit, teräs, sementti, jalostamot sekä sähkö ja lämpö) hiilipäästöjen vähentämiseksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe