Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Int­ti­nuo­ret: Armeija rau­hoit­te­li ja Natoon liit­ty­mi­nen tuo tur­val­li­suut­ta mutta elämä muuttuu kal­liim­mak­si

Suomi haluaa liittyä Natoon. Raahen Seutu kysyi raahelaisilta intti-ikäisiltä, mitä he Natosta ajattelevat. Konsta Launosen mielestä ainakin elämä kallistuu.

Kun naapurimaa alkaa sotia samaan aikaan, kun itse on armeijassa, tilanne ei naurata. Tämän tilanteen kokivat monet suomalaiset nuoret tänä vuonna. Heidän joukossaan olivat Kainuun Prikaatissa varusmiespalvelustaan suorittava raahelainen jääkäri Konsta Launonen ja raahelaislähtöinen opiskelija Janika Ahola, jotka aloittivat intin tammikuun alussa eli juuri ennen, kun tilanne Ukrainassa kärjistyi sodaksi.

– Kun sota alkoi, koko ajan intissä kuuli joka puolella puhuttavan siitä. Aika tiuhaan tahtiin seurattiin uutisia siitä, kertoo Konsta Launonen.

Konsta muistaa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja tilanteen kiristyminen säikäytti aluksi. Ukrainan tapahtumat ovat hänestä hiukan vakavoittaneet armeijan harjoittelua.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.