Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Iso ämmä se­kaan­tui Ylipään Kiekon lop­piais­pe­liin

Lasikankaalla nähtiin Ylipään vanhan kyläkoulun kaukalossa loppiaisena ulkojääpeli, jossa vastakkain olivat Ylipään Kiekko ja Weijarit. Ilta alkoi pimetä samalla, kun lumituisku sakeni. Ylipään Kiekko on saanut uutta virtaa. Se harjoittelee Raahen jäähallilla kahdesti viikossa. Kotikaukalossa pelaaminen on harvinaista herkkua. Weijarit kärkkyivät kaukalon laidalla kentälle pääsyä. Ylipään Kiekon puheenjohtaja Joni Keränen joutui seuraamaan sivusta itse järjestämäänsä ottelua aiemman loukkaantumisensa vuoksi. Tiina Kitinprami toi Oton ja muita lapsiaan Jukolanmäeltä seuraamaan, miten Ykille käy Weijareita vastaan. Lasikankaan kyläyhdistys järjesti loppiaistapahtumaan ilmaiset kahvit ja makkaratarjoilun. Kahvia tarjoilee Riitta Mämmi. Lasikankaalla nähtiin loppiaisena ulkojääpeli, jossa vastakkain olivat Ylipään Kiekko ja Weijarit. Tässä pelinäyte paikalliselta pankinjohtajalta. Yleisö uhmasi tuimana tuivertanutta tuiskua ja seurasi peliä turvallisesti ristikon takaa. Lapset ottivat kaiken irti Ylipään vanhan koulun viereisestä lumikasasta.
Lasikankaalla nähtiin Ylipään vanhan kyläkoulun kaukalossa loppiaisena ulkojääpeli, jossa vastakkain olivat Ylipään Kiekko ja Weijarit. Ilta alkoi pimetä samalla, kun lumituisku sakeni.
Lasikankaalla nähtiin Ylipään vanhan kyläkoulun kaukalossa loppiaisena ulkojääpeli, jossa vastakkain olivat Ylipään Kiekko ja Weijarit. Ilta alkoi pimetä samalla, kun lumituisku sakeni.

Ulkoilmapelissä on aina omaa hohtoaan: raitista ilmaa, valoisuuden vaihtelua, punaisia poskia... Ja joskus myös meteorologin iso ämmä, kuten nyt loppiaisena, kun suuri matalapaine laajoine renkaineen lepäsi tienoon sääkartan päällä.

Lasikankaan kyläyhdistyksessä oli tähän varauduttu. Ylipään vanhalle kyläkoululle oli saapunut paitsi kahvittajia ja makkaranpaistajia myös joukko lumenkolaajia, kun kylän oma joukkue, Ylipään Kiekko, kohtasi Weijareiden kokoonpanon kylän kaukalossa.

Ykin uusi puheenjohtaja Joni Keränen, seurasi järjestämäänsä ottelua kentän laidalta loukattuaan itsensä Teräs-Kiekkon B:n pelissä. Talkoo- ja jäädytyspäälliköllä oli silti aihetta tyytyväisyyteen, sillä Raahen kaupunki oli laittanut kaukalon pohjan ja valot kuntoon, jäässä oli 12 itse jäädytettyä kerrosta ja kaukalon laidalla komeilivat uudenkarheat, talkoilla tehdyt vaihtoaitio ja pukukopin portaat.

Isojen miesten pelissä kaukalon pääty tuli nopeasti vastaan ja joku mietti jo kentän pidentämistä.

–Kun hoitaa kenttää, sen ei kyllä tarvi olla yhtään pitempi, vakuutti Keränen keskellä lumipyryä.

Keränen, joka ei asu kylällä mutta tekee paluumuuttoa, on Ylipään Kiekon uuden renessanssin ruumiillistuma. Välillä vuosikausia nukuksissa ollut seura uusiutui syksyllä, kun yli 30 vuotta seuraa nimellisesti johtanut johtokunta luovutti paikkansa uudelle polvelle, joka on pelannut Ylipään kaukalossa lätkää pienestä pitäen. Sihteerinä toimii nyt Mikko Suonvieri ja rahastonhoitajana Juho Mämmelä. Hallitukseen kuuluu myös Joonas Huttula.

Ykin harrastekiekkoporukkaan otetaan vain täysikäisiä. Se harjoittelee perjantai-iltaisin tekojäällä ja sunnuntai-iltaisin Raahen jäähallissa.

Ylipään ystävyysottelua saapui katsomaan satapäinen yleisö. Se on Keräsestä paras todiste siitä, että seuraa tarvitaan. Laskiaisottelu on harkinnassa. Jäihän siinä vähän haastettakin, kun Weijarit onnistuivat vääntämään vierasvoiton itselleen numeroin 4–5.