Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Iso-Kraa­se­lin pooki vaa­ras­sa lahota pys­tyyn: "Kus­tan­nuk­set saat­ta­vat mo­ni­kym­men­ker­tais­tua"

Iso-Kraaselin lähes 170 vuotta vanhan pookin maalipinta on kulunut, mikä voi olla kohtalokasta koko pookin rakenteille. Historiallisesti tärkeän merimerkin omistaa Raahen kaupunki.

Suomen Majakkaseuran Pookirannikko-työryhmän puheenjohtaja Pekka Väisänen kävi Iso-Kraaselin saarella heinäkuun loppupuolella ja järkyttyi – Iso-Kraaselin pookin eli tunnusmajakan kunto oli hänen mukaansa huonoimmasta päästä Raahen-Hailuodon-Oulun alueella. Valtion omistaman Keskiniemen pookin ohella Raahen kaupungille kuuluva Iso-Kraaseli kaipaisi hänen mukaansa kipeimmin kunnostustoimia.

– Ikävä sanoa, mutta fakta on se, että omistaja näyttää hylänneen pookin tyystin. Sen eteen ei ole näköjään tehty 20–25 vuoteen mitään. Sitä ennen oli jokin EU-projekti, jossa ilmeisesti lähinnä laitettiin aittoja viereen, Väisänen toteaa.

Väisäsen mukaan ongelmana Iso-Kraaselin kohdalla on se, että tukihirsiä suojaava punamultamaali on vuosien saatossa kulunut pois.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe