Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

It­se­näi­syys­päi­vän juhla Raahen Seudun ver­kos­sa

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään tänä vuonna hieman eri tavalla kuin aiemmin. Juhlaa pääsee seuraamaan sunnuntaina Raahen Seudun verkkosivuilla. Tämä kuva on vuoden 2017 juhlasta.
Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään tänä vuonna hieman eri tavalla kuin aiemmin. Juhlaa pääsee seuraamaan sunnuntaina Raahen Seudun verkkosivuilla. Tämä kuva on vuoden 2017 juhlasta.
Kuva: Arkisto / Sari Jaatinen

Raahen perinteistä itsenäisyyspäivän juhlaa pääsee seuraamaan tänä vuonna poikkeuksellisesti vain virtuaalisesti. Juhla on jo tallennettu ja se näytetään sunnuntaina kello 15 alkaen Raahen Seudun verkkosivuilla osoitteessa www.raahenseutu.fi.

Reilun tunnin kestävän juhlan ohjelma koostuu juhlapuheista, musiikista ja Pro Raahe -mitalien jaosta. Musiikkipuolesta vastaavat Raahen puhallinorkesteri sekä Raahen musiikkiopiston solistit. Juhlapuheen pitää kaupungin puolesta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pekka Poukkula. Lisäksi juhlassa pääsevät ääneen Pohjois-Pohjanmaan reserviupseeripiirin puheenjohtaja Sampo Puoskari sekä nuori partiolainen Matias Krekilä.

Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään normaalisti joka vuosi Raahesalissa, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi nyt se nähdään ensimmäistä kertaa ainoastaan netin välityksellä.

– Juhla on tallennettu Raahesalissa ja se näyttää samalta ulospäin kuin se olisi toteutettu normaalisti, Tapahtumatalo Raahen tapahtumasihteeri ja veteraanitoimikunnan sihteeri Merja Hammar kertoo.

Kaikki yleisölle avoimet itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, myös jumalanpalvelukset ja kunniavartiot sankarihaudoilla, on peruttu aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti. Linkki Pattijoen kirkossa toimitettavaan juhlajumalanpalvelukseen ja ohje sen seuraamiseen löytyy osoitteesta www.raahenseurakunta.fi.

Raahen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia voi seurata sunnuntaina 6.12. kelo 15 alkaen osoitteessa www.raahenseutu.fi. Linkki tapahtumaan tulee sivuille puoli tuntia ennen lähetyksen alkua.