Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Järki ja tunne mukaan yh­teis­ha­kuun

Epätietoisen kannattaa hakeutua koulutukseen, jonka työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen käynnistyi eilen. Haettavana ovat toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja lukion oppilaspaikat.

Yhteishaku on tärkeä osa oman elämän suunnittelua ja jokainen nuori ansaitsee mieluisan opiskelupaikan. Jotta nuori pystyy asettamaan itselleen tulevaisuutta koskevia tavoitteita, pitää hänen ensin tietää, haluaako hän kenties tulevaisuudessa asiantuntijatehtäviin ja korkeakouluopintoihin vai suoraan käytännön hommiin ja ammatilliseen koulutukseen.

Osalle nuorista valinta on helppo, mutta kaikilla ei vielä 15–16-vuotiaana ole hajuakaan tulevasta toiveammatista. Epävarmoillakaan ei ole hätää, sillä koko loppuelämää ei tarvitse lukita yhdellä yhteishaulla. Sitä paitsi nykyinen yhdeksäsluokkalainen joutuu kenties opiskelemaan useammankin ammatin tulevien 50 vuoden aikana ennen kuin eläkeikä koittaa.

Jos omat suunnitelmat eivät ole kristallinkirkkaana mielessä, ei ole yhtään hullumpi ajatus suuntautua sellaiselle alalle, jolla riittää töitä ainakin tulevalla vuosikymmenellä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.