Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Joh­ta­ja­ku­vio pitää hoitaa ri­peäs­ti

Raahella on kiire, jos se oikeasti haluaa satamastaan merituulivoiman rakentamisen logistisen ja operatiivisen keskuksen.

Raahen Satama Oy:n omistaja Raahen kaupunki ei voi nyt vitkastella, vaikka kesälomakausi kesken onkin. Satamayhtiön toimitusjohtajan Pauli Sarpolan maanantaina julkaisema yllättävä ilmoitus irtisanoutumisestaan tuli Raahen kannalta vaikeaan aikaan ja vaatii siksi omistajalta sekä yhtiön hallitukselta välitöntä reagointia.

Sataman merkittävien kehittämissuunnitelmien ja -investointien eteneminen on turvattava, jos niiden halutaan toteutuvan tavoitellussa aikataulussa. Muun muassa juuri kehittämisestä, sopimuksista ja investoinneista vastaava satamayhtiön toimitusjohtaja on tässä avainhenkilö.

Raahella on kiire, jos se oikeasti haluaa satamastaan merituulivoiman rakentamisen logistisen ja operatiivisen keskuksen. Raahen satama ei ole nimittäin ainoa, joka näkee siinä suuret mahdollisuudet. Oulussa on tunnistettu sama potentiaali, ja esimerkiksi Porin kaupunki on tiedottanut rakentavansa merituulivoiman ympärille perustuvaa kansainvälistä osaamis- ja operointikeskittymää.

Raahen satama oli viime vuonna Suomen kolmanneksi suurin yleissatama.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_