Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jotain on te­keil­lä

LUKIJALTA Uusi naapurini on kahdentoista 5.7 MW:n voimalan  tuulivoimala-alue, jonka rahoittaja – ja siis omistaja – on saksalainen sijoitusyhtiö Aquila Capital. Projektiyhtiönä toimii Tuulikolmio, kotipaikka Oulu. Tuulikolmion kotisivujen aikajanassa viimeinen kirjaus kuuluu: 2021  ”Osallistumme Suomen vetytalouteen.” Tuulikolmiolla ei ole muita rakennushankkeita meneillään. Mitä tuo kirjaus siis tarkoittaa?

SSAB:n vetytalouteen siirtyminen vaatii nykyiseen verrattuna kymmenkertaisen määrän (uusiutuvaa) sähköä. SSAB:n ympäristöjohtaja  Harri Leppänen toteaa Maaseudun Tulevaisuuden artikkelissa 28.2., että on ennenaikaista arvioida, missä raudan pelkistämiseen tarvittava vety tuotetaan. Kalevan artikkeli 12.4. räväytti lukijan aamukahvin seuraksi kaasuyhtiöiden vision: ”Kaasuyhtiöt visioivat, että Euroopalle voisi tuottaa tulevaisuudessa vetyä pohjoisen tuulivoimalla.” (Suomi, Ruotsi, Norja)

Suomen Tuulivoimaydistyksen toiminnanjohtaja  ja päälobbari Anni Mikkonen bongattiin Raahessa äskettäin!  Samoihin aikoihin sieltä ja täältä on tihkunut tietoa, että Raaheen kaipaillaan lisää tuulivoimaa ja jopa kahden kilometrin suojavyöhykkeen tarpeellisuutta kyseenalaistetaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.