Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Jukka Kes­ki­ta­lo piis­pan­tar­kas­tuk­sen lop­pu­lau­sun­nos­saan: "Seu­ra­kun­nan tulee käyn­nis­tää kiin­teis­töst­ra­te­gian laa­ti­mi­nen, jonka yh­tey­des­sä suo­ri­te­taan pe­rus­teel­li­nen tila- ja kor­jaus­tar­ve­sel­vi­tys"

Piispa Jukka Keskitalon joulukuussa suorittaman piispantarkastuksen yhteenvedossa nousee esiin paljon hyviä asioita, mutta myös huoli vanhojen seurakuntakiinteistöjen nykytilasta. Piispan mukaan joissakin kiinteistöissä on esiintynyt sisäilmaongelmia. Seurakunnan alueella on seitsemän kirkkoa, joista neljä on 1700-luvulla valmistuneita puisia ristikirkkoja.

– Seurakunnan haasteena on kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden ja suojeltavien kirkkorakennusten ylläpito. Vaikka seurakunta on viime vuosien aikana luopunut osasta kiinteistöjä sekä tehnyt useita kiinteistökorjauksia, joissakin tälläkin hetkellä käytössä olevissa kiinteistöistä on esiintynyt sisäilmaongelmia. Seurakunnan tulee käynnistää kiinteistöstrategian laatiminen, jonka yhteydessä suoritetaan perusteellinen tila- ja korjaustarveselvitys, Keskitalon lausunnossa kirjoitetaan.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe