Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kan­na­not­to: Hä­tä­huu­to huu­me­riip­pu­vais­ten puo­les­ta

KANNANOTTO Raahe on noussut jälleen lehtien palstoille lisääntyneen huumeiden käytön vuoksi. Poliisi tiedotti viime joulukuun alussa, kuinka huumausaineiden käyttäjien määrä on selvässä kasvussa. Poliisi pitää erityisen huolestuttavana sitä, että uusien käyttäjien joukossa on paljon nuoria, myös alaikäisiä.

Kun käyttäjien määrä lisääntyy, käyttäjien läheisten määrä moninkertaistuu. Huumeriippuvuus on sairaus, joka koskettaa monia terveitä läheisiä. Hätä ja huoli on suuri, kun huumeet tuhoavat rakasta läheistä, usein omaa lasta. Omaiset ovat ahdistavan ongelman kanssa yksin. Huumeiden käyttöön liittyy vielä nykyäänkin syyllistämistä ja häpeää: mitä olen tehnyt väärin, kun lapseni sortuu huumeisiin? Kenelle kehtaan puhua asiasta? Mistä voin saada apua?

Olemme saaneet korvaamatonta apua Woimalassa toimivasta huumeita käyttävien omaisten ryhmästä. Ryhmä on kasvanut kovasti viime aikoina. Myös tämä kertonee käyttäjien määrän lisääntymisestä, mutta toivottavasti myös siitä, että läheiset ovat rohjenneet ja osanneet hakeutua tuen piiriin paremmin kuin ennen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.