Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kauraa, kas­vik­sia ja vaaleaa lihaa –raa­he­lai­set ko­kei­le­via ruo­kan­sa suhteen

Ruoka on kaikkien suomalaisten huulilla. Se, minkä makuista tai mistä se on peräisin, muuttuu hieman joka vuosi. Viime aikoina raahelaiset ovat ottaneet omakseen muiden muassa kotimaisen kalasäilykkeen ja ostaneet entistä enemmän kauraleipää. Kasvisruokailu on tullut suositummaksi, muutenkin kuin vegaanisuuden tai vegetarismin muodossa.

Suomalainen kulutti viljoja ja lihaa viime vuonna keskimäärin 160 kilogrammaa. Noin 80 kiloa kumpaistakin, kertoo Luonnonvarakeskuksen ravintotaseen ennakkotiedot. Viljojen kokonaiskulutus kasvoi kahdella kilolla henkeä kohden, mikä johtuu pääosin kauran kulutuksen kasvusta.

Alueen S-kaupoista vastaava Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola summaa ihmisten ruokatottumuksissa tapahtuneen muutoksen yhdellä sanalla; monipuolistuminen. Kokeilemisen halu on lisääntynyt ja raahelaiset ovat ottaneet useat uutuustuotteet omikseen isompien kaupunkien asukkaiden tavoin, mikä muovaa kulutustottumuksia. K-market Pyhäjoen kauppias Hanna Marttila on samoilla linjoilla. Lisäksi hän kertoo asiakkaiden tietoisuuden lisääntyneen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe