Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ka­ve­rei­ta pitää tavata myös kas­vok­kain

Kaverit muodostavat vertaisryhmän, johon nuori voi kokea kuuluvansa ja jolla on suuri merkitys nuoren kasvulle.

Viime torstaina julkaistu vuoden 2022 nuorisobarometri kertoi, että nuorten tyytyväisyys omaan elämänsä on palannut lähes koronaa edeltävälle tasolle. Neljä viidestä 15–29-vuotiaasta nuoresta koki arkensa olevan merkityksellistä ja elämänsä olevan hyvin hallinnassa. Nuorilta itseltään kysyttäessä he siis arvioivat resilienssinsä eli kriisinkestävyytensä olevan hyvällä tasolla.

Yksi merkittävä ja huolestuttava muutos nuorten elämässä on kuitenkin tapahtunut. Barometrin mukaan nuoret tapaavat kavereitaan selvästi vähemmän kuin ennen. Muutos on kyselyä koostaneen erikoistutkija Antti Kivijärven mukaan merkittävä, suorastaan dramaattinen vuoteen 2015 verrattuna, jolloin kavereiden tapaamistiheyttä viimeksi kysyttiin.

Kaverisuhteilla on suuri merkitys nuoren hyvinvoinnille. Kaverit muodostavat vertaisryhmän, johon nuori voi kokea kuuluvansa ja josta hän saa tukea kasvamiseensa.

Myös kasvokkain tapaaminen ja yhdessä tekeminen olisi tärkeää.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe