Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kes­ki­tu­loi­nen raa­he­lais­pa­ris­kun­ta maksaa tu­han­sia euroja enemmän veroja kuin yhtä paljon tie­naa­va pa­ris­kun­ta Kau­niai­sis­sa

Veronmaksajain Keskusliiton tekemän selvityksen mukaan Kauniaisissa on koko Suomen pienin kokonaisverotus. Raahessa keskituloinen palkansaajapariskunta maksaa tuloveroja kaikkiaan 3 521 euroa enemmän kuin yhtä paljon tienaava pariskunta Kauniaisissa. Siikajoella veroja ja maksuja palkansaajapariskunta maksaa 4 034 euroa enemmän kuin Kauniaisissa. Pyhäjoella erotus on puolestaan 3 077 euroa.

Veronmaksajien selvityksessä vertaillaan kunnallisia veroja Manner-Suomen kunnissa. Selvityksen laati Veronmaksajien ekonomisti Janne Kalluinen.

– Tuloveroprosenttiaan vuodelle 2021 nostaneita kuntia oli Suomessa 39, joka on toistaiseksi pienin lukumäärä tällä vuosituhannella. Kuntien verotulot kehittyivät vuonna 2020 koronasta huolimatta paremmin kuin viime keväänä ehdittiin kenties pelätä, Kalluinen toteaa Veronmaksajain lehdistötiedotteessa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe