Ko­lum­ni: Näin sain aivan uuden nä­kö­kul­man ruokaan

-

Ystävistä on se hyvä puoli, että aina kun he keksivät jotain uutta, saa aika nopeasti siitä tiedon. Niin kuin nyt tästä amerikkalaisen Anthony Williamin uudesta tavasta suhtautua ruokaan.

Anthony Williamista on tullut jonkinlainen uusi hitti rapakon takana, ja hänen ajatuksensa Epstein-Barrin viruksen ja syömiemme raskasmetallien kaikenkattavasta vaikutuksesta maailmassa ravisuttavat terveysoppineita. Hänen kirjojaan käännetään eri kielille.

Kuulin, että hänen dieetillään voi päästä eroon muun muassa niveltulehduksista, jopa nivelreumasta. Ei siis muuta kuin ostamaan Anthony Williamin kirja Terveysmeedio auttaa.

Varsin pian selvisi, etten lukisi sitä koskaan kannesta kanteen. Mutta kun nivelet alkoivat taas paukkua, ajattelin, että who cares, kokeilen tätäkin. Jos auttaa, niin auttaa, ja jos ei auta, niin ei auta.

Anthony Williamin dieetti on esitelty kirjan takaosassa. Se on lista ruokavaliosta, jota noudatetaan jonkin aikaa. Sen kohdan luin väärin. Ajattelin: 14 päivää – no, kyllähän sen nyt kestää!

Mutta ei se ollut 14 päivää, se oli 28 päivää. Mutta jos olisin tiennyt sen, en ehkä olisi koskaan aloittanut dieettiä.

Anthony Williamin dieetti on lehtiselleriä, lehtiselleriä, lehtiselleriä. Se on pinaattia, pinaattia, pinaattia. Ja vielä päälle lehtiselleriä ja pinaattia. Raakana. Lehtiselleriä mehuna, lehtiselleriä keitossa, lehtiselleriä salaatissa. Lehtiselleriä päärynöiden kera. Pinaattia salaatissa, pinaattia keitossa.

Williamin pinaattikettoa ei keitetä kattilassa, eikä sitä tarjoilla munan kera. Se muussataan appelsiinimehun, tomaatin, mausteiden ja tietenkin lehtisellerin kera. Se on muuten aika hyvää.

Pian opin, ettei lehtiselleristä kannata syödä lehtiä, vain varsi. Elintarvikekauppojen tavaroista noin 99,99 prosenttia kävi tarpeettomaksi. Ruokaa pitää olla 2 tunnin välein: marjasmuutteja, hedelmiä, hunajamelonia..., ettei vain lisämunuainen ota nokkiinsa.

Olo oli alussa kamala. Pää muuttui sekavaksi. En ollut koskaan uskonut mihinkään myrkyistä puhdistautumiseen, siis detoxiin, mutta kyllä se vain juuri niin kävi. Myrkyt lähtivät elimistöstä, eivätkä mitenkään hiljaa vaan ryminällä.

Lisäksi tuli vilu ja nälkä. 8 kiloa katosi sormea nostamatta. Nivelvaivoista kaikkosi 95 prosenttia. Kun dieetti loppui, ruoka maistui jumalaiselta. Näin hyvää ruokaa kuin nyt en ole syönyt koskaan!

Ja nyt aloitan aamun – lehtisellerimehulla! Nam!