Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Oikeus sulkea rajat tar­vit­taes­sa

Syksyllä 2015 useat Euroopan valtiot joutuivat kokemaan satojen tuhansien ihmisten pakolaisvirrat Lähi-idästä. Myös Suomeen kulkeutui useita kymmeniä tuhansia pakolaisia, kun muut maat ohjasivat turvapaikanhakijat jatkamaan matkaa kohti pohjoista, jonka perällä Suomi lopulta oli. Vaikka tilanne näytti aika ajoin kaoottiselta, säilyi järjestys ja tilanteen hallinta hyvää viranomaistyötä tehneiden rajavartiolaitoksen ja poliisin ansiosta.

Saimme tuon syksyn tapahtumista esimakua, mitä on olla maa, johon yhtäkkiä tupsahtaa valtaisa joukko muualta tulevia ihmisiä. Tässä kyseisessä joukossa ei ollut niinkään sodassa pahiten jalkoihin jääviä naisia, lapsia ja vanhuksia, vaan nuoria miehiä, joilla olivat parhaat edellytykset selvitä pitkän ja vaarallisen matkan haasteista.

Eduskunnassa käsiteltiin kevätkauden viimeisten lakien joukossa rajalakia, jolla vahvistetaan rajaturvallisuutta parantamalla Rajavartiolaitoksen mahdollisuuksia varautua ja vastata normaaliolojen häiriötilanteisiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe