Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Olem­me­ko luo­mas­sa kou­lu­tus­jär­jes­tel­mää, jossa ei hait­taa, että kaikki eivät ole yhtä ar­vok­kai­ta?

Kun koululaitosta Suomessa luotiin oli pulaa rahasta ja koulutuksen merkityksen ymmärtämisestä. Pelättiin, että koulutus pilaa hyvän työntekijän. Koulutustason nostaminen on vaatinut menneiltä sukupolvilta valtavia henkisiä ja taloudellisia panostuksia. Tänä päivänä Suomi on yksi tasa-arvoisimmista ja vähiten korruptoituneista maista. Suomi on maailman onnellisimpien maiden joukossa.

Jos verrataan Suomea johonkin vastakohtamaahan, jossa epätasa-arvo ja korruptio ovat räikeästi esillä, on Suomen ja niiden maiden välillä aina yksi ero: huono koulutustaso. Joku sanoisi, että myös köyhyys. Tuo joku olisi vain osittain oikeassa. Esimerkiksi usea Afrikan maa ei ole kokonaisuudessaan köyhä, vaan rikkaudet kuuluvat vain muutamalle ihmiselle. Kysymys ei tällöin ole yksin köyhyydestä, vaan taloudellisesta diktatuurista.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.