Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kotiin an­net­ta­via pal­ve­lui­ta li­sä­tään Poh­jois-Poh­jan­maal­la – alue­hal­li­tus perusti kym­me­niä uusia teh­tä­viä ikäih­mis­ten pal­ve­lui­hin

-
Kuva: Ossi Ahola

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (Pohde) ohjaa 23 miljoonaa euroa lisärahaa kotona ja arkiympäristössä tapahtuviin palveluihin, tiedotteessa kerrotaan.

Tällaisia palveluita ovat muun muassa sairaanhoidollinen ja lääketieteellinen tuki sekä kotikuntoutus. Palveluilla tuetaan kotona asumista ja arjessa pärjäämistä.

Kotona asumisen tuen Kotas-keskus laajenee koko alueelle, samoin kuin kotisairaalatoiminta kaikille ikäryhmille. Hyvinvointialueelle luodaan yhtenäinen ikäneuvolan toimintamalli.

Aluehallitus päätti asiasta viime viikolla pitämässään kokouksessa. Samalla se päätti 64 uuden toimen perustamisesta.

Niistä 38 on kotikuntoutukseen tulevia palveluohjaajia, fysio- ja toimintaterapeutteja, sairaanhoitajia, geronomeja, lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Kotisairaalatoimintaa vahvistetaan 15 sairaanhoitajalla.

Lisää henkilöstöä tulee myös ikäneuvolatoimintaan ja Kotas-keskukseen. Kotas-tilannekeskus on alueellinen hoidon koordinoinnin keskus, jonka tavoitteena on vähentää ensihoidon ja päivystyksen käyttöä sekä lyhentää sairaalajaksoja.