Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ko­ti­mai­nen työ on hyvä lahja

Yksi keino suosia kotimaista työtä on ostaa lähiyrittäjältä. Lahjakortti kampaamoon, kuntosalille tai vaikka hierojalle jättää eurot omalle alueelle.

Suomalaisen työn liiton järjestämää Osta työtä Suomeen -päivää vietetään jälleen joulukuun ensimmäisenä perjantaina eli tänään.

Teemapäivä osuu joulusesongin alkuun. Ideana on pysäyttää ihmiset miettimään omia valintojaan ja niiden vaikutuksia talouteen ja työllisyyteen.

Periaatteessa jokainen varmasti haluaa edistää kotimaisen yritystoiminnan menestymistä. Se on yhteinen etu, sillä yksilötasolla työpaikka on ensisijainen toimeentulon varmistaja. Tarvitsemme yrityksiä, jotka kykenevät luomaan työpaikkoja. Työstä kertyy myös verotuloja yhteiskunnan palvelujen pyörittämiseksi. Siksi kotimaisista työpaikoista hyödytään kollektiivisesti.

Vastuullisten valintojen tekeminen ei silti ole aina helppoa. Moni haluaisi tehdä vastuullisia ostoksia, jotka olisivat samalla edullisia. Vaakakupissa on tiukentunut taloustilanne, inflaatio ja nousseet elinkustannukset. Toisaalta ymmärretään vastuullisten valintojen ja laadun merkitys. Tuotteen alkuperän ja kotimaisuusasteen jäljittäminen ei sekään ole aina yksinkertaista.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe