Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ti­va­ran pitäisi olla jo­kai­sen ar­kea – ­Tär­kein­tä on varata puh­das­ta vettä

Kotivaraan varataan hyvin säilyviä ruokia, mutta myös herkkuja. Vettä pitää olla 2 litraa päivää kohti jokaista perheenjäsentä kohti.

Raahelainen Tuija Puoskari muistuttaa että kotivaran pitämisen pitäisi olla kaikkien normaalia varautumista yllättäviin tilanteisiin.

Hän sanoo, että kotivara on hyvä olla olemassa, jos sairastuu tai loukkaantuu arvaamatta, jos myrsky katkaisee sähköt tai veden tulo lakkaa jonkun syyn takia. Pahin mahdollinen syy on tietenkin joku isompi katastrofi. Kotivara on noussut keskusteluun nyt Ukrainan sodan takia.

Tuija Puoskarilla on käynyt Arjen turvallisuus -kouluttajakoulutuksen, jossa käsitellään kotivaraa ja varautumista yleisesti. Hän miehensä Sampon tapaan hyvin maapuolustushenkinen ja mukana monissa alan järjestöissä.

Puoskarin mukaan kodeissa tulisi pärjätä itsenäisesti vähintään kolme vuorokautta, eli 72 tuntia häiriötilanteen sattuessa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.