Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ko­tout­ta­mis­oh­jel­ma pyrkii käy­tän­nöl­li­syy­teen

KotoNeuvo-toiminnan ja monikielisen neuvonnan kehittämistä ja käynnistämistä, kommunikaatioita helpottavien kuvakorttien kehittämistä, rasismin ja syrjinnänvastaisten tapahtumien järjestämistä sekä harrastuksia esittelevien tapahtumien kehittämistä. Muun muassa tällaisia toimenpiteitä esitetään vasta valmistuneessa Raahen Seutukunnan kotouttamisohjelmassa. Projektikoordinaattori Sonja Sulkakoski sanoo, että tuoreesta kotouttamisohjelmasta on pyritty tekemään käytännöllinen työkalu. Tähän on päästy laatimalla ohjelma uudella tavalla.

– Ohjelmassa ei vain kuvailla jo olemassa olevia palveluita vaan olemme pohtineet, mitä seutukunnalta puuttuu ja keskittyneet niihin kehittämistoimenpiteisiin, jotta meillä olisi oikea strateginen työkalu. Jos vaan tyydytään siihen, mitä on olemassa, ei tule helposti miettineeksi asioita, mitä pitäisi kehittää.

Hän huomauttaa, että vaikka alueen kunnat ovatkin eri tilanteissa vieraskielisten asukkaiden suhteen, on kotouttamisen edistämien lähtökohtaisesti samaa kaikille.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.