Rakastuneet: Lue Riikan ja And­re­win tarina tästä.

Kou­lu­lais­ten mas­ki­suo­si­tuk­ses­ta luo­vu­taan

Pohjois-Pohjanmaan uuden suosituksen mukaan maskia ei enää tarvitse käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa.
Pohjois-Pohjanmaan uuden suosituksen mukaan maskia ei enää tarvitse käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Koululaisten maskisuosituksesta luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla, päätti tiistaina kokoontunut Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan höllennyksestä alueen maskisuositukseen. Uuden suosituksen mukaan maskia ei tarvitse enää käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa.

Sen sijaan maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa liikuttaessa, koronavirustestiin hakeutuessa sekä esimerkiksi joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskin käyttöä suositellaan edelleen.

Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilanne on säilynyt huhtikuun puoleen väliin tullessa tasaisena, vaikka koronapotilaiden määrät etenkin perusterveydenhuollon vuodeosastoilla ovat edelleen korkealla tasolla.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet päivittäisen 15–20 potilaan tuntumassa. Tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä ei ole noussut.