Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kult­tuu­ri­har­ras­tus lisää hy­vin­voin­tia

Taiteiden yön tapahtumiin ei kuulu turha jäykistely. Sen sijaan siihen kuuluvat iloiset kohtaamiset.

Raahessa vietetään tänään perinteistä Taiteiden yötä, tai ehkä pikemminkin taiteiden iltaa, sillä kello neljältä iltapäivällä alkavat tapahtumat loppuvat kello 22 hujakoilla.

Taiteiden yö tarjoaa mainion matalan kynnyksen estradin esitellä erilaisten harrastusten myötä karttuneita taitoja. Tämä ilta tarjoaa myös hyvän näkymän siihen, mitä omalla paikkakunnalla voi tehdä ja harrastaa.

Luvassa on ainakin tanssia, kuvataidetta, askartelua, elävää musiikkia ja historiaa. Katseltavaa, nähtävää ja koettavaa pitäisi löytyä kaikille halukkaille.

Kulttuurin harrastaminen on paljon muutakin kuin viihdettä. Kulttuurista innostuminen tutkitusti kannattelee harrastajia monella elämänalueella ja sillä on positiivisia terveysvaikutuksia. Kulttuuriharrastusten on osoitettu pidentävän elinikää sekä vähentävän sairauksia ja uupumusta.

Harrastuksen kautta saatavat ystävät ja osallisuuden tunne saavat ihmisen tuntemaan itsensä tarpeelliseksi ja merkitykselliseksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.