Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Kult­tuu­ri­kyl­vys­sä – Kan­sain­vä­li­syys ei tar­koi­ta vain mat­ko­ja, työs­sä­op­pi­mis­jak­so­ja tai opis­ke­li­ja­vaih­to­ja

Pikkulahden avantouintipaikan liepeiltä kuului noin viikko sitten iloisia kiljahduksia ja puheensorinaa. Kylmä merivesi pärskähteli, kun joukko saksalaisia ja raahelaisia nuoria kokeili avantouintia. Monelle vieraalle pulahtaminen hyiseen Perämereen oli varmasti kirjaimellisesti melkoinen kulttuurishokki. Kukaan ei sanonut jälkeenpäin katuvansa uuden kokeilemista vaan päinvastoin oli ylpeä ja iloinen rohkeasta heittäytymisestä uuteen.

Minulle ja perheemme nuorille viime viikko oli varsinainen kansainvälisten kokemusten aarrearkku. Joukko Saksasta, Heidenheimista kotoisin olevia nuoria kävi vierailulla Raahen lukiolla. Meidänkin kotonamme majoittui saksalainen nuori, jonka kanssa omat lapsemme pääsivät tutustumaan ja keskustelemaan kulttuuriemme eroista ja yhtäläisyyksistä. Oli innostavaa päästä seuraamaan läheltä, kuinka monipuolisesti kehittävää nuorille on kohdata ikäisiään eri maista.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.