Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ku­lut­ta­ja miettii nyt si­tou­tu­mis­ta tar­kas­ti

Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat nyt laskussa. Uutta sopimusta kannattaa harkita rauhassa.

Syksyllä alkanut sähkön hinnan kuumeinen tarkkailu jatkuu kotitalouksissa edelleen. Juuri nyt ollaan tilanteessa, jota etenkin sähkölämmittäjät ovat odottaneet, sillä sähköyhtiöiden tarjoamien määräaikaisten sopimusten hinnat alkavat olla 40 prosenttia halvempia kuin tammikuun alussa, puhumattakaan hinnoista, joita viime syksynä solmittuihin kiinteähintaisiin sopimuksiin kirjattiin.

Tällä hetkellä parhaimmassa asemassa ovat pörssisähkön asiakkaat, jotka maksoivat sähköstään tammikuussa alle 9 sentin keskihintaa. Osa kuluttajista tuskailee nyt syksyllä solmimaansa ylihintaista sopimusta, jonka takia epäonninen kuluttaja maksaa 35 sentin kilowattituntihintaa vielä puolitoista vuotta, sillä määräaikaisesta sopimuksesta ei pääse eroon kuin muuttamalla. Yhteiskunta on tulossa hätiin tukien muodossa, mutta loppupeleissä sähköavustukset tulevat yhteisestä kassasta eli maksajina ovat kaikki veronmaksajat. Voittajia tässä yhtälössä ovat vain sähköyhtiöt.

Viime kuukausien kokemukset ja toteutumattomat ennusteet ovat opettaneet kuluttajat varovaisiksi. Jatkossa sähkösopimuksia harkitaan ja vertaillaan varmasti entistä tarkemmin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.