Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sel­la Poh­jois-Suo­mes­sa tulossa heikko kukinta –koivu kukkii tou­ko­kuus­sa, mutta poh­joi­ses­sa myös hei­kos­ti

Pudasjärvi

Luonnonvarakeskus ennustaa kaikille pääpuulajeillemme kohtalaista tai hyvää kukintaa Etelä- ja Keski-Suomeen. Pohjois-Suomessa kukinta jää heikoksi. Kuusella tämä on poikkeuksellisesti jo kolmas keskimääräistä parempi kukintavuosi Etelä-Suomessa viiden vuoden sisällä. Koivuallergikkojen on syytä varautua tukalaan toukokuuhun, varoittaa Luonnonvarakeskus Luke tiedotteessaan.

Männyn siemensato on tänä keväänä keskimääräinen tai hieman sitä heikompi koko maassa. Viime kesä oli kesän 2021 tavoin tavallista lämpimämpi, joten siemenet tuleentuivat kuitenkin hyvin Pohjois-Suomea myöten.

– Talven aikana ei myöskään ole ollut äkillisiä ja kovia, siementen itävyyttä alentavia pakkasia, joten siemenpuualojen taimettumiselle on kohtuulliset edellytykset, toteaa Luken tutkija Pekka Helenius tiedotteen mukaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.