Lap­si­per­heil­le avautui net­ti­ky­se­ly

Lapsiperheille suunnattu kysely on avoinna 16. lokakuuta saakka.
Lapsiperheille suunnattu kysely on avoinna 16. lokakuuta saakka.

Lapsiperheille on tarjolla erilaisia palveluja arjen tueksi, mutta vastaavatko palvelut lapsiperheiden todellista tarvetta? Tätä selvitetään nyt kyselyllä, joka on avoinna perheiden vastattavaksi 16.10. saakka.

Kyselyn tekee Auta Lasta ry:n Lapsirikas-hanke yhteistyössä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta vanhemmilta.

–Haluamme kartoittaa perheiden kokemuksia arjen tuen saatavuudesta ja riittävyydestä, ja nimenomaan siitä, mitä perheet tarvitsevat arkeensa. Vastaavanlainen kysely tehtiin keväällä 2015, kun Lapsirikas-hanketta oltiin hakemassa. Nyt hanke on toiminut sen kyselyn pohjalta saatuihin tietoihin pohjautuen puolitoista vuotta, ja Raahen alueella vuoden. Nyt ollaan puolessa välissä hanketta. Kun sosiaalipalveluihin on tulossa muutoksia, koemme kauhean tärkeänä, että perheiden matalan kynnyksen apu ja tuki saadaan toimivaksi.

–On tärkeää saada tämän hetken tietoa, että saadaan perheiden ääntä kuuluville kunnalliselle puolelle, jossa sosiaalilain mukaista tukipalvelua järjestetään. Haluamme saada kyselyllä perheiden oman kokemuksen näkyville.

–Hankkeessa tuotetaan apua ja tukea lapsiperheiden arkeen. Tavoitteena on, että lapsiperheiden arki voisi olla sujuvaa. Teemme kotona konkreettisia asioita, kuten kodin- ja lastenhoitoa. Se on vähän sellaista perheiden kummitoimintaa, jota toteutetaan vapaaehtoisten sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden toimesta.

–Raahen seutukunnassa on jo nyt 110 perhettä ottanut yhteyttä. Perheitä on hyvin erilaisia, esimerkiksi suurperheitä ja yksinhuoltajaperheitä.

–Tulokset puretaan ja niitä hyödynnetään tulevaisuudessa palveluiden kehittämiseksi.

–Toivomme vastauksia ympäri Suomen.

Lapsiperheille suunnattuun kyselyyn pääsee vastamaan osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/BEC270E9D960E7FE.par.