Tilaajille

La­si­kan­kaal­ta löytyi kenties jopa 40 vuotta vanha vii­na­pul­lo. Olisiko siinä ollut Vo­lo­ma­rin te­räs­tet­tyä vap­pu­si­maa?

Markku Kotilan tontilta löytyi rakennusaikana paljon olut- ja viinapullon korkkeja, mutta silti suuri yllätys oli, kun vielä viime kesänä tontilta putkahti esiin ehyt viinalta tuoksuva pullo. Kiljupullon tekijä kuoli lähes 40 vuotta sitten.

Raahessa Lasikankaalla asuva Markku Kotila kaatoi viime kesänä pihastaan vanhan raidan. Palkaksi juurten kiskonnasta mättäiden kätköistä pyörähti kivikkoon tavallista tuhdimpaa tavaraa: tummanpuhuva pullo, jonka sisällä on alkoholia. Se makasi siinä, mistä lähtee ylöspäin Korkiallekankaalle mäki, jolle kyläläiset kauan sitten olivat antaneet nimen Volomarin Vejätys, koska sen mäen Volmar Matilan piti nousta päästäkseen käymään kylällä.

Mistään konjakista ei ole selvästikään kysymys. Pullossa ei ole etikettiä, mutta sen muoto on tunnistettava. Samanlaisessa pullossa on myyty Karjala-viiniä. Kun aikakausilehti listasi 1970-luvulla juomat, ”joita kannatti juoda, koska niillä tuli halvimmat kännit”, Karjala-viini rankattiin 35. sijalle.