Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Leena Nis­si­läs­tä Ko­ti­mais­ten kielten kes­kuk­sen johtaja – paa­vo­la­lais­läh­töi­nen Nissilä on tehnyt mer­kit­tä­vän ura Ope­tus­hal­li­tuk­ses­sa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt filosofian tohtori Leena Nissilän Kotimaisten kielten keskuksen (Kotus) johtajan virkaan 1. lokakuuta lähtien seuraavaksi viisivuotiskaudeksi.

Paavolasta lähtöisin oleva Leena Nissilä toimii tällä hetkellä Helsingin yliopiston Kielikeskuksen johtajana. Vuosina 2004–2020 hän työskenteli Opetushallituksessa asiantuntija- ja johtamistehtävissä, viimeiseksi päällikkönä yleissivistävä koulutus ja varhaiskasvatus -yksikössä. Aiemmin hän on opettanut eri kouluasteilla.

Lisäksi Nissilä on toiminut myös useissa eri ministeriöiden asiantuntijaryhmissä jäsenenä ja puheenjohtajana. Ylioppilastutkintolautakunnan jäsen hän on ollut 15 vuotta ja on sen varapuheenjohtaja.

– Otan tehtävän vastaan innostuneena. Koen sen isona arvostuksen osoituksena. Pitkä kokemus valtionhallinnosta sekä johtamisosaamiseni varmasti painoivat valinnassa. Totta kai itsenäisen valtion viraston johtaminen on myös iso haaste tällaisena aikana, Nissilä toteaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.