Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lem­mik­kiä uh­kaa­vat nyt kesän vaarat, joihin omis­ta­jan kan­nat­taa va­rau­tua

Lemmikeille kesä tuo paljon iloa, mutta myös vaaranpaikkoja. Luonnossa liikkuu muitakin eläimiä, pihalla kuumat grilliruoat houkuttelevat ja mökillä voi olla vaarallisia tavaroita esillä. Helsingin eläinsuojeluyhdistys nostaakin muutaman vinkin turvalliseen kesälomailuun.

Ulkona liikkuessa lemmikki voi kohdata kyykäärmeen ja saada pureman. Tällöin lemmikki on välittömästi vietävä eläinlääkärille, koska purema voi olla kohtalokas.

Koti- tai mökkialueen päivystävän eläinlääkärin numero kannattaa laittaa itselleen muistiin. Myös muut matelijat voivat olla syötynä tai puraistuna myrkyllisiä. Jos koira tai kissa syö sammakon, rupikonnan tai etanan, kannattaa käydä myrkytysoireiden vuoksi eläinlääkärillä. Jos lemmikki popsii etanan tuloksena voi olla keuhkomatotartunta. Koira voi saada myrkytyksen myös uituaan sinileväisessä vesistössä, jos se nuolee märkää turkkiaan tai juo vettä.

Punkit voivat levittää tauteja myös lemmikeille, minkä vuoksi lemmikin turkki tulee tarkistaa päivittäin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.