Tilaajille

Lii­kun­ta­pai­kois­ta kes­kus­tel­laan tänään Vi­han­nis­sa: "Täällä ollaan kuin erä­maas­sa"

Seija Jussinniemi muistuttaa, että lähiliikuntapaikkojen ylläpito kuuluu kunnille. – Tämäkö on palkka ikänsä veroja maksaneille ihmisille, hän kysyy.
Seija Jussinniemi muistuttaa, että lähiliikuntapaikkojen ylläpito kuuluu kunnille. – Tämäkö on palkka ikänsä veroja maksaneille ihmisille, hän kysyy.
Kuva: Sari Jaatinen

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala ja joukko kaupunginvaltuutettuja osallistuvat tänä iltana Vihannissa järjestettävään keskustelutilaisuuteen liikuntapaikoista.

Tilaisuus alkaa Ukonkantissa kello 18.

Kaupungin tiukentunut taloustilanne näkyy Vihannin ulkoliikuntapaikoissa: latuja ei ole ajettu eikä luistelukenttiä jäädytetty.

Aktiiviliikkuja Seija Jussinniemi on harmissaan erityisesti iäkkäiden kuntoliikkujien puolesta.

– He ovat vuosikymmeniä tehneet töitä Vihannin kunnan eteen ja maksaneet kovat verot. Tässä on palkka kaikesta. Nuoret ovat sisäliikkujia, mutta iäkkäitä ihmisiä tämä koskettaa eniten, Jussinniemi sanoo.

Hän toteaa itse pystyvänsä vielä hakemaan hiihtopaikkansa omatoimisesti, mutta kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Lähiliikkujilta on viety tuttu latu.

– Vanhojen miesten pitää hiihtää teitä edestakaisin. Hävettää tulla Oulaisten puolelle töihin, kun näkee miten täällä on koulujen pihat ja jääkiekkokaukalot ja kaikki viimeisen päälle. Vihannissa ollaan kuin erämaassa ja liikkujat puskevat latua omatoimisesti.

Jussinniemi kertoo ottaneensa yhteyttä "pääkallopaikalle" ja saaneensa kuulla, että perusliikuntapalvelujen on ulotuttava jokaiseen kuntalaiseen.

– Vetoan siihen. Jokainen on ansainnut perusliikuntapaikkojen ylläpidon valtionosuudella. Liikkujia olisi paljon, mutta he ovat hiljaisia, eivät toitota tekemisistään, eivätkä ole sosiaalisessa mediassa, eivätkä laita nimeään vihkoihin. Liikunnasta on valtava hyöty – sen näkee kun vedän jumppia Vihannissa ja Lampinsaaressa. Ulkoliikuntakin on ihan toista kun hallitaan omaa kroppaa.