Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lion­sien tu­ke­ma­na ke­sä­työn­te­ki­jöi­tä Pal­ve­lu­kes­kus Ko­ti­ran­taan

Kiia Ala-Mattila, Maria Haataja, Asko Salmela ja Iida Österberg odottavat innolla kesätyön alkamista. Nuoret työskentelevät Palvelukeskus Kotirannassa.
Kiia Ala-Mattila, Maria Haataja, Asko Salmela ja Iida Österberg odottavat innolla kesätyön alkamista. Nuoret työskentelevät Palvelukeskus Kotirannassa.

Palvelukeskus Kotiranta saa uusia ”toimintaterapeutteja” kesän ajaksi vanhustyöhön. Palvelukeskukseen on tulossa 5 lukiolaista nuorta kesätyöhön. LC Pattijoki on halunnut tukea sekä nuoria että vanhuksia

–Yhteistyö Raahen Seudun hyvinvointikuntayhtymän yksikön kanssa mahdollisti molemmat toiveet nuorten työllistämisen kautta, kertoo Ale Virolainen.

Palvelukeskuksessa nuoret keskittyvät juuri niihin töihin, joihin varsinaisella hoitohenkilökunnalla ei ole riittävästi aikaa. Kesätyöntekijöiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa viriketoimintaa. Vanhuksille voidaankin järjestää monenlaista ohjelmaa kunkin henkilön toimintakyvyn ja toiveiden mukaan. Kesätyöntekijät voivat pelata vanhusten kanssa, lukea heille lehtiä, jutella eri asioista tai lausua heille runoja. Yksi suosituimmista virikkeistä on ollut ulkoiluttaminen. Sisäpihalla on suojaisaa ja mikä estää kesän tullen käymästä vaikkapa kylän kioskilla jätskillä.

Kun tälle kesälle työpaikat tulivat auki, saatiin hakemuksia lähes 40 kappaletta.

–Tämä kertoo siitä, että nuoret ovat kiinnostuneita työskentelemään vanhusten parissa, kertoo palveluesimies Tiina Mattila.

Kaikkien nuorten työjakso on kaksi viikkoa. Niinpä toimintaa on Kotirannassa luvassa koko kesäksi.

Kesätyön saaneet nuoret kokevat, että työhön tartutaan innolla, vaikka tässä vaiheessa hoitotyö ei olisikaan tulevaisuuden toiveammatti.

–Kesätyöpaikka on arvokas asia, tuumaavat nyt töihin päässeet nuoret.