Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

LUT-ylio­pis­ton asu­kas­ky­se­ly Fen­no­voi­man ydin­voi­ma­la­hank­keen odo­tuk­sis­ta

LUT-yliopisto kerää parhaillaan Pyhäjoen ja sen naapurikuntien asukkaiden ja mökkiläisten näkemyksiä ja kokemuksia Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen liittyneistä odotuksista. Asukkaiden näkemyksiä kerätään nettipohjaisella asukaskyselyllä, johon voi vastata sunnuntaihin 13. marraskuuta asti.

Fennovoiman ydinvoimalahanke on päättynyt, mutta tutkijat ovat kiinnostuneita siitä, millaisia paikallisia odotuksia hanke ehti synnyttää, miten odotukset muuttuivat hankkeen aikana ja mitkä odotukset kenties toteutuivat. Entä millaisia ajatuksia ja toiveita tulevaisuuteen kohdistuu, kun Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta on luovuttu?

– Pyhäjoen kunnan asukkaat elivät ydinvoimalahankkeen kanssa yli 10 vuotta. Sinä aikana hanke ehti varmasti herättää monenlaisia paikallisia odotuksia, jotka vaikuttivat niin yksittäisten asukkaiden elämään kuin myös laajemmassa näkökulmassa kuntaan ja kunnan ja yhtiön välisen kanssakäymiseen, toteaa tutkijaopettaja Matti Kojo LUT-yliopistosta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe