Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maali ei ole vielä lä­hel­lä­kään

"Nyt on päätetty mitä tehdään, mutta uudistustyö ei ole lähes tulkoonkaan valmis."

Se oli historiallinen hetki. Eduskunta hyväksyi viime viikon keskiviikkona sote-uudistuksen selvin äänin 105–77. Uudistusta on sorvattu ja viritelty kauan, mutta kenelläkään ei ole vielä henkäisemisen ja hiljentämisen aika.

Nyt on päätetty mitä tehdään, mutta uudistustyö ei ole lähes tulkoonkaan valmis. Paljon ehtii tapahtua ennen kuin sosiaali- ja terveystoimi siirtyvät hyvinvointialueille. Odotettavissa on muun muassa kiihtyvää keskustelua maakuntaverosta.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä aloitti viime vuoden puolella tulevaisuustyön. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Marjukka Manninen sanoi Raahelaisessa 12. kesäkuuta, että isojen muutosten aikana perustason kehittämistyö tahtoo jäädä toissijaiseksi. Tästä syystä nyt tehtävä tulevaisuustyö on äärimmäisen tärkeää. Hyvinvointikuntayhtymässä ei voitu jäädä odottamaan, mitä ulkopuolelta tulevat paineet saavat aikaan. Tässä tilanteessa täytyy toimia aktiivisesti.

Tavoitteena on muun muassa saada paikallispuudutuksessa tehtävä pehmytkudoskirurgia takaisin omaksi toiminnaksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.