Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Maan­tei­den tal­vi­hoi­to­kau­si käyn­nis­tyy – jat­kos­sa yk­si­tyis­tie- tai ka­tu­liit­ty­män hoito kuuluu liit­ty­män omis­ta­jal­le maan­tien reunaan saakka

Maanteiden hoidon urakoitsijoiden talvikalustot lähtevät liikkeelle, kun maanteillä on liukkautta tai lunta on satanut tietty määrä.

Fintrafficin liikennetilannepalvelusta tai alueurakat-palveluista voit tarkistaa esimerkiksi joko reittisi on aurattu tai onko liukkaudentorjunta suoritettu. Ely-keskuksen tiedotteen mukaan tienkäyttäjät voivat myös seurata maanteiden hoitourakoitsijoita sosiaalisessa mediassa. Oman alueesi hoitourakoitsijan somekanavan löydät Väyläviraston sivuilta.

Maantien talvihoitoluokka määrittää sen, missä kunnossa teiden on talvella oltava ja kuinka nopeasti hoitotoimenpiteet aloitetaan. Pääsääntöisesti mitä vilkkaampi tie, sitä nopeammin se aurataan ja suolataan tai hiekoitetaan.

Pohjois-Pohjanmaan hoitoluokitukset säilyvät pääosin ennallaan. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella maanteitä on noin 12 900 km ja ne hoidetaan yhdessätoista maanteiden hoitourakassa.

Yksityistie- ja katuliittymien aurauksissa tapahtuu tulevana talvena muutoksia.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.