Man­si­kat sopivat myös sa­laat­tiin

Mansikka ei ole vain jälkiruokamarja vaan se sopii myös salaatin seuraksi.

Mansikka-kevätsipulisalaatti sopii etenkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.
Mansikka-kevätsipulisalaatti sopii etenkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.

Broileri-mansikkasalaatti

Huuhdo, valuta ja kuivaa salaatinlehdet. Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja asettele laakeahkoon tarjoiluastiaan. Irrottele broilerinlihat luista ja leikkaa paloiksi. Kuutioi kurkku kuutioiksi, viipaloi retiisit ja puolita mansikat. Lisää ainekset salaattipedille. Sekoita sitruunamehuun hunajaa, suolaa ja pippuria. Vatkaa joukkoon öljy. Valuta kastike tasaisesti salaattiaineiden päälle juuri ennen tarjoamista tai tarjoa kastike erikseen.

Kinkku-mansikkasalaatti

Valmista kastike: Sekoita öljy ja balsamico, mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele pavut ja valuta vesi pois. Puolita avokadot ja poista kivet. Poista kuori ruokalusikan avulla ja paloittele hedelmäliha. Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Puolita mansikat. Ripottele salaatti lautasille. Sekoita keskenään pavut, avokadot, sipulit, mansikat ja juusto, ja lisää joukkoon kastike. Annostele seos salaatin päälle lautasille ja lisää päälle kinkkua. Tarjoile leivän kera.

Mansikka-kevätsipulisalaatti

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Viipaloi peratut mansikat ja viipaloi kevät- tai ruohosipulit ohuiksi renkaiksi. Yhdistä mansikat ja sipulit. Kaada kastike päälle ja sekoita. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa. Tämä salaatti maistuu varsinkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.