Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Meillä on tilaa uudelle kau­pun­ki­kult­tuu­ril­le

Toivottavasti Siivouspäivä matalan kynnyksen tapahtumana ottaa jo tuulta alleen myös Raahessa.

Tuleva lauantai on Siivouspäivä. Isolla alkukirjaimella siksi, koska 27. toukokuuta on nimenomaan seuraava Siivouspäivä, kirpputorien ja kierrättämisen ystävien juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Näin tapahtuu esimerkiksi Helsingissä, ja näin soisi tapahtuvan myös Raahessa.

Siivouspäivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa., ja vastaavasti tehdä itse hyviä löytöjä.

Tapahtumana Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen osallistuja on oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Siivouspäivän yhtenä ideana on myös luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Matalan kynnyksen tapahtuma ottaa toivottavasti viimeinkin tuulta alleen myös Raahessa, jossa elävälle ja uudenlaiselle kaupunkikulttuurille totisesti on tilaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.