Me­ri­ka­dun koulun tontti on sel­väs­ti­kin jotain suurta ja yh­teis­tä varten

Merikadun koulun näköalatontilla olisi monenlaista ottajaa. Tältä voisi näyttää vaikkapa hotellin tai kylpylän ikkunasta. Aika harva haluaa Merikadun koulun paikalle asuinrakentamista. Tornitalosta innostuu vain noin 8 prosenttia vastaajista.
Merikadun koulun näköalatontilla olisi monenlaista ottajaa. Tältä voisi näyttää vaikkapa hotellin tai kylpylän ikkunasta.
Merikadun koulun näköalatontilla olisi monenlaista ottajaa. Tältä voisi näyttää vaikkapa hotellin tai kylpylän ikkunasta.

Ihmiset toivoisivat Merikadun koulun purkutontille tulevan jotain suurta, kuten hotellin tai kylpylän, tai sen jäävän yhteistä käyttöä varten. Moni haluaisi siitä virkistysalueen. Tämä käy ilmi Raahen Seudun nettikyselystä.

Yli neljäsosa vastaajista kannattaa hotellin tai kylpylän rakentamista alueelle.

Vastaajista kohtalaisen pienehkö osa, noin 18 prosenttia, pitää tonttia sopivana asumista varten.

Suunnilleen yhtä moni näkisi sen paikalla jalkapallokentän tai virkistysalueen.

Noin 15 prosenttia olisi valmis vastaanottamaan uuden koulun tontille.

Muut hakisivat alueelle muuta käyttöä.

Vastaajat saivat vapaasti kertoa, mitä he haluaisivat Merikadun koulun paikalle tulevan. Vastauksissa väläytellään teollisuusmuseota, ikäihmisten palvelukotia, liikunta- tai urheiluhallia, perhekeskusta, kulttuuritaloa, yhdistettyä elokuvateatteria, hotellia ja ravintolaa, varaosaliikettä ja parikerroksista toimistorakennusta yrityksiä varten.

Puisto ja viheralue, jopa ruusutarha, saa kannatusta.

Alue soittaa selvästikin ihmisten sydämissä aivan omia sävelmiä.

"Kulttuuritalo ehdottomasti. Merinäköalalla. Nykyaikainen ja muunneltava sali, näyttelytilat ym. Meriluontokeskus. Iso terassi ja kunnon laituri. Rantaan ja tapahtumiin hurauttaisi vaikka veneellä Hanhikiveltä tai ystävyyskunta Skellefteåsta asti. Markkinointia, rohkeutta ja avoimuutta lisää. Uutta ajattelua. Ylellinen rantasauna ja uimapaikka Hesan tapaan," kirjoittaa nimetön yksityisajattelija.

"Kauppaporvari ja Raahesali kaipaavat tuunausta ja euroja kipeästi, samoin uutta tekniikkaa. Merikadun auditorio siirtyisi Raahesaliin. Matalan kynnyksen edullinen sali ja harrastustila. Taiteen alakoulu. Harrastelijaryhmiä… musiikkia, esittävää taidetta ja kädentaitoja esille enemmän," hän jatkaa.

Nostalgiaa on ilmassa. Juhannusruusu esittää, että tehdään koulun paikalle ihana puisto ja virkistysalue kaupungin asukkaille vanhoine lemmenpolkuineen ja tenniskenttineen. Hänen silmissään siintää vanhoja aittoja ja rakennuksia. Hänestä tehdasaluetta ei saa laajentaa kaupunkiin päin.

Nimimerkki Papparainen muistaa, että tontilla on ollut kerhomaa, jossa lähiseudun asukkaat kasvattivat vihanneksia ja juureksia.