Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Met­sä­hal­li­tus ku­lot­taa tors­tai­na ja per­jan­tai­na ruo­vik­koa Raahen Pat­ti­joel­la – kulotus hyö­dyt­tää uhan­alais­ta lin­nus­toa

Metsähallitus kulottaa tällä viikolla ruovikkoa Raahessa Olkijokisuun ja Pattijoen pohjoishaaran välisellä ranta-alueella. Kulotuksella hoidetaan perinnemaisemaa ja lintujen pesimäaluetta. Toimilla pyritään palauttamaan avoimen ympäristön niittylajistoa umpeenkasvaneelle rantaniitylle.

Ruovikoituneita alueita kulotetaan torstaina 5. toukokuuta ja perjantaina 6. toukokuuta Olkijokisuun ja Pattijoen pohjoishaaran välisellä Natura-alueella valtion maalla. Kulotus aloitetaan aamulla, jos olosuhteet ovat sopivat. Kulotuksesta aiheutuva savu voi näkyä pitkänkin matkan päähän. Kulotuksen aikana polttoalueelle ei saa mennä ja Riutantie tulee pitää vapaana.

Metsähallituksen Luontopalvelut on kunnostanut alueen perinnemaisemaa jo aiemmin puustoa raivaamalla. Perinnemaisemien kunnostuksessa on tärkeää päästä eroon kuivasta ruovikosta, jotta laiduneläimet alkavat viihtyä alueella ja ruovikon syrjäyttämä matalakasvuinen niittylajisto voi toipua.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.