Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Mies sa­la­ku­va­si nuoria pe­su­ti­lois­sa – Oulun kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si van­keu­teen ja me­net­tä­mään pääl­lik­kö­vi­ran pe­las­tus­lai­tok­sel­la

Nuoria henkilöitä wc- ja suihkutiloissa salakuvannut vuonna 1969 syntynyt mies on tuomittu Oulun käräjäoikeudessa kahden vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies tuomittiin seitsemästä salakatselusta ja kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus tuomitsi hänet menettämään sotilasarvonsa sekä päällikkövirkansa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että mies on ollut pidätettynä virastaan tammikuun alkupuolelta saakka.

Oulun käräjäoikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan mies videokuvasi kameralla kuutta naista ja yhtä miestä wc- ja pesutiloissa vuosien 2018–2020 aikana. Kolmessa tapauksessa uhrit olivat alaikäisiä.

Oikeudessa mies myönsi syytteet osittain oikeiksi. Hänen mielestään lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt eivät olleet kokonaisuutena arvostellen törkeitä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.