Mur­re­sar­ja Pän­tiön­nään: Öör­fii­lat pöytään ja enk­ko­mi­kaf­fet tulelle

Öörfiila on monen suomalaisen suosikkipulla.
Öörfiila on monen suomalaisen suosikkipulla.
Kuva: Sallmén Eljas

Tämä uhkaa nyt mennä vähän höpöksi, mutta en voi olla kirjoittamatta tähän kokonaan Kaisa Puskalalta saamaani mainiota murrepostia.

Kaisu lähetti kuvan leivinliinasta, johon on painettu seuraavanlainen teksti: Jos sulla on rääpyä ja hoksaat ruveta leipomaan, hae porstuan kafferista taikinatiinu köökin hällälle lämpeneen. Paa pänikällinen nisujauhoja, pelekat ja muut wehkeet walamiiksi. Kohenna ranstakalla walakia. Pöywältä ruukataan ottaa wakstuuki pois. Jästileiwät häätyy pistellä kaffelilla. Räätilimppujen jälkäkeen paa örffiilat ja fiinit paakellsit. Wie jäähtymään porstuan werannalle kommuutin päälle ja peitä hantuukilla. Jos uunisa on kauhiasti lämpyä paa sinne jankki ja rössypottu. Friskaannut kummasti kun keität enkkomikaffet ja toppaat nisua ihan ölöwinä wain.