Nais­ten­mes­sut täyt­ti­vät lii­kun­ta­hal­lin

Perinteiset Naistenmessut järjestettiin sunnuntaina Liikuntahallilla.

Naistenmessut keräsivät jälleen kerran Liikuntahallin täyteen.
Naistenmessut keräsivät jälleen kerran Liikuntahallin täyteen.

Teräs-Kiekon 2-joukkueen järjestämät Naistenmessut ovat olleet osa raahelaisten joulunodotusta jo noin kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna messuille osallistui noin 100 myyjää tuotteineen.

Teräs-Kiekon 2-joukkueen joukkueenjohtaja Matti Nikula kertoo messujen olevan erittäin tärkeä päivä joukkueelle.

–Porukkaa messuilla riittää vuodesta toiseen, mikä on hyvä sekä järjestäjän, että myyjien kannalta. Messut ovat joukkueelle iso juttu, sillä ne kattavat lähes puolet kausibudjetin tuloista, Nikula kertoo.

Nikulan mukaan myös pelaajat ovat joka vuosi innokkaana mukana järjestämässä messuja ja osallistuvat talkoisiin aktiivisesti.

–Messut on mukava järjestää, kun myös pelaajilla riittää intoa, Nikula toteaa.

Viljami Karjula ja Eemil Kinnunen olivat messuilla myymässä PLACO clothing -yrityksen tuotteita. Karjula perusti yhdessä ystäviensä kanssa yrityksen toukokuussa. Myynti tapahtuu pääosin verkkokaupassa, mutta pojat päättivät lähteä kokeilemaan onneaan myös Naistenmessuille ja yllättyivät suuresti.

–Ajatuksena oli saada ehkä muutama pipo myytyä, mutta meillä on ollut niin huikea määrä asiakkaita, että osa tuotteista on lähes loppu, Karjula iloitsee.

Vuosittain järjestettävät Naistenmessut ovat muodostuneet perinteeksi monille raahelaisille. Lea ja Eija Leinonen käyvät messuilla joka vuosi. Naiset kertovat messujen monipuolisen tarjonnan houkuttelevan paikalle vuodesta toiseen.

–Kyllä se saaristolaisleipä tänne aina houkuttelee. Myös taitavia käsityöläisiä on paljon ja tuotteita löytyy laidasta laitaan, Eija toteaa.

–Tuntuu siltä, ettei Raahessa järjestetä niin paljon tämäntyyppisiä tapahtumia, joten tänne on mukava tulla, Lea lisää.