Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Näitkö sinä ho­pean­vä­ri­sen pa­ket­ti­au­ton lauan­tai­na tässä ris­teyk­ses­sä? Au­to­var­kau­den sel­vit­tä­mi­ses­tä luvattu löy­tö­palk­kio

Varastettu hopeanvärinen pakettiauto nähtiin tässä Peltomaanperäntien risteyksessä kello 11:n aikaan lauantaina, ennen kuin se kääntyi pohjoiseen päin. Satuitko sinä näkemään auton kuljettajan?
Varastettu hopeanvärinen pakettiauto nähtiin tässä Peltomaanperäntien risteyksessä kello 11:n aikaan lauantaina, ennen kuin se kääntyi pohjoiseen päin. Satuitko sinä näkemään auton kuljettajan?

Arkkukarissa viime viikonloppuna paljastuneen asuntomurron vahingot nousevat tuhansiin euroihin, vaikka vakuutus korvaakin osan vahingoista.

Asuntomurron yhteydessä varastettiin hopeanvärinen Ford Transit -merkkinen pakettiauto, jonka kyydissä oli runsaasti rakennustyökaluja. Omistaja on luvannut auton löytämiseen johtavasta vihjeestä huomattavan palkkion. Auton rekisterinumero on CHH-457. Auton kyljessä on musta teippaus, jossa lukee Kiinteistöapu V. Raitala. Autossa on tummennetut sivu ja takalasit.

Poliisi on saanut autosta muutamia havaintoja. Tutkinnanjohtajan, rikosylikonstaapeli Heikki Porkan mukaan auto ei ole ollut talon autokatoksessa viime lauantaina 22.7. kello 8. Sen uskotaan kierrelleen lähistön sivuteillä lauantaina kello 7–11, ja tällöin ratissa on ollut auton anastaja ja kyydissä on voinut olla anastettua tavaraa. Auto nähtiin Raahessa viimeksi lauantaina kello 11, jolloin se kääntyi Peltomaanperän risteyksestä Kasitielle kohti pohjoista, Raahea ja Oulua.

Tämän jälkeenkin autosta on saatu havainto lauantaina kello 11 Kempeleen McDonald'sin autokaistalta. Samassa hampurilaisjonossa ollut innokas somettaja oli havainnut auton anastetuksi. Ilmoitus auton löytöpalkkiosta on julkaistu facebookissa Raahessa kadonneiden ja löytyneitten facebook-sivulla. Auto on nähty myös Kempeleessä kamerassa, mutta kuljettajaa ei.

Poliisi epäilee, että sama tekijä on saattanut murtautua samana viikonloppuna Piehingissä Ylipääntiellä olevaan vanhaan kauppaan, josta myös on hävinnyt rakennustyökaluja. Vanhaan kauppaan on murtauduttu joskus keskiviikon 19.7. ja lauantain 22.7. välisenä aikana.

Arkkukarin asuntoon oli murtauduttu asukkaiden poissa ollessa torstain ja lauantain välisenä yönä. Nyt saatujen vihjeiden takia poliisi arvelee teon tapahtuneen lauantaiaamuna. Talosta lienee viety tavaraa todennäköisesti juuri talon omistajien pakettiautolla.

Poliisi arveluttaa se, kuinka murtautujat ovat osanneet tulla syrjäiseen taloon juuri silloin, kun talonväki oli poissa.

Koska talosta oli hävinnyt myös naisten kosmetiikkaa, asialla uskotaan olleen paitsi miehen, myös naisen. Talosta anastettiin monenlaista irtaimistoa, kuten puhelimia, astioita ja lasia tietokoneen lisäksi. Paikkoja oli myllätty pahoin.

Varastettujen työvälineiden joukossa on monia arvokkaita akkukäyttöisiä työvälineitä, mittauslaitteita, kompressori ja naulaimia.

Poliisi toivoo lisää vihjeitä yleisöltä.