Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Nuoren avun­tar­ve ei voi odo­tel­la

Tutkimuksen mukaan kolmasosa nuorista kokee elämänsä merkityksettömäksi ja pelkää yksinäisyyttä.

Viime viikolla tehty henkirikos, jossa 19-vuotias nuori riisti hengen pari vuotta nuoremmalta tuttavaltaan, on järkyttänyt sekä uhrin että tekijän tunteneita laajasti. Raahen seurakunnan sunnuntai-iltana järjestämä hartaushetki veti paikalle etenkin nuoria, jotka tarvitsivat apua tapahtuman aiheuttaman surun ja ahdistuksen käsittelyyn. Tätä tukea täytyy jatkaa myös kouluissa ja oppilashuollossa.

Nuorten hyvinvoinnin heikkenemisestä ja ahdistuksen lisääntymisestä on puhuttu runsaasti viimeiset kaksi vuotta. Nuori ei voi odotella avuntarpeensa kanssa.

Jotain on tehty väärin, kun maailman onnellisimman kansan nuoriso voi pahoin, ei löydä merkitystä elämälleen ja on huolissaan jaksamisestaan. Tutkimuslaitos E2 julkaisi kesällä 20–29-vuotiaille tehdyn Nuorten hyvä elämä -tutkimuksen, jonka tulokset olivat hätkähdyttäviä. Kyselytutkimuksiin ja haastatteluihin perustuva tutkimusaineisto kertoi, että kolmasosa nuorista kokee elämänsä merkityksettömäksi ja pelkää yksinäisyyttä.

Sosiaalinen media tarjoaa yhden kanavan ahdistuksen käsittelyyn, mutta ei koskaan voita ihmiskontakteja.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.